Završena humanitarna akcija u Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“

Akcija prikupljanja odjeće, obuće i knjiga za socijalno ugrožene sugrađane pod nazivom „Doniraj-vama bespotrebno, nekom korisno“ koja je pokrenuta u općini Centar, a na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ završena je 1. oktobra 2018. godine.

Građani su imali priliku da iskažu svoju solidarnost i humanost, tako što će donirati odjeću, obuću i knjige i predati ih u prostorije pomenute Mjesne zajednice. Kako ističu iz Udruženja „Pomozi.ba“ svaka pomoć im je dobrodošla i sve prikupljeno u ovoj akciji će biti usmjereno prema ljudima kojima je zaista i potrebno.

 

- Sve što je prikupljeno biće sortirano i onda ćemo, zavisno je li to dječija odjeća ili odjeća za starije osobe, odnijeti pakete na adrese ljudi, kazao je Emir Grabovica, menadžer Udruženja „Pomozi.ba“.

 

Ovakve i slične akcije su za svaku pohvalu i kako su istakli iz Savjeta MZ, nadaju se da će se i one nastaviti.

 

-Akcija traje par mjeseci i sa 1. oktobrom 2018. je zaključena. Smatram da smo za kratak period skupili značajnu donaciju u garderobi i obući. Ovo je bila akcija prikupljanja za stanovnike slabije materijalne situacije, istakla je Amela Kekić, predsjednica Savjeta Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti