U nedjelju Bike Fest u parku Jezero

Općina Centar Sarajevo organizuje po drugi put, u nedjelju 21. oktobra 2018. godine sa početkom u 10 sati, Bike Fest u parku Jezero, unutar kojeg će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.
U nedjelju Bike Fest u parku Jezero

Ciljevi projekta koji realizuje Centar za sport i rekreaciju su, pored socijalnog efekta, druženje kroz takmičenja u biciklističkim disciplinama, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajno–sigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma, te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

 

Prijava i registracija učesnika planirana je u periodu od 10 do 11,30 sati na parkingu između stadiona Koševo i parka Jezero gdje će se održati i poligon spretnosti za sve zainteresirane građane sa početkom u 10 sati. Utrka za djecu od 8 do 11 godina počinje u 12 sati, a za djecu od 11 do 14 godina u 11,30. Prema propisanim pravilima učešća obavezno je nošenje kaciga za sve takmičare koji nastupaju u utrci, dok su za poligon spretnosti obezbijeđene kacige od strane realizatora. Učešće je ograničeno na 150 djece, a za najbolje takmičare obezbijeđene su nagrade.  Proglašenje pobjednika planirano je u 13,30 sati, a poligon će se održavati do 15 sati.

 

Učešće na utrci je besplatno, a prijave mališana će biti moguće samo uz prisustvo jednog od roditelja ili staratelja.

 

Pozivamo sve zainteresirane građane da budu dio dobre zabave i da učestvuju u ovoj sportskoj manifestaciji i druženju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti