Općina Centar finansijski podržava kulturne i sportske sadržaje u KSC Skenderija

U prostorijama Općine Centar u utorak, 16. oktobra 2018. godine upriličeno je potpisivanje protokola o finansiranju kulturnih i sportskih besplatnih programa namijenjenih stanovnicima centralne gradske općine koji će biti realizovani u Kulturno-sportskom centru „Skenderija“.

Za podršku projektima iz kulture izdvojen je iznos od 30.000 KM, dok je za sportska dešavanja iz općinskog budžeta izdvojen iznos od 10.000 KM. U ime Općine Centar kao finansijera protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime KJP Centar „Skenderija“ to učinio direktor Amer Kapo koji je ovom prilikom iskazao zahvalnost za podršku Općine Centar naporima ovog javnog preduzeća da obogati kulturna i sportska dešavanja u Skenderiji.

 

–Općina Centar i na ovaj način daje podršku projektima od značaja za njene sugrađane, a koji se održavaju ili u Domu mladih ili u nekoj od sportskih sala centra Skenderija. Udruženja koja sarađuju sa Općinom Centar imaju veliku podršku i pomoć, jer im je omogućeno da koriste besplatno naše kapacitete za kulturna i sportska dešavanja, naravno uz odobrenje Općine Centar. Posljednje dvije godine uprava našeg preduzeća pokušava unaprijediti koncepte kulturnih i sportskih sadržaja, tako da će nam ova sredstva biti od velike pomoći, objasnio je Kapo.

 

Potpisivanju protokola prisustvovala je i Jasmina Fazlić, pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti