Počeo sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo izdvojila je 30.777 konvertibilnih maraka za sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta koja pohađaju vrtiće na području ove lokalne zajednice.
Počeo sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

Nakon završetka ljetnog raspusta realizacija projekta nastavljena je u ponedjeljak, 15. oktobra 2018. godine. Realizator programa je JU „Centar za sport i rekreaciju“, a namijenjen je za djecu predškolskog uzrasta od 4 do 5,5 godina.

 

Nastava za djecu koja pohađaju vrtiće održava se u prostorijama FIS-a ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 12 sati. Planirano je da svako dijete vježba dva puta sedmično po 40 minuta.

 

Cilj projekta je da se djeca predškolskog uzrasta sa područja općine Centar uključe u organizovanu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te da se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara pozitivno utiče na zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj djeteta.

 

Na početku realizacije projekta vrši se testiranje antropometrijskih karakteristika, te motoričkih funkcionalnih sposobnosti djece.

 

Sportsko animacijski program se realizuje od 2002. godine. U posljednjih pet godina u programu je učestvovalo 1.650 djece predškolskog uzrasta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti