Pripadnici boračke populacije uživali na jednodnevnom izletu u Ajdinovićima

Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića oko 100 pripadnika boračke populacije sa područja središnje sarajevske općine boravilo je danas na jednodnevnom izletu u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području opštine Olovo.

 

Današnjem druženju boraca u Ajdinovićima je također prisustvovala i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić.

 

– Ovaj dan je divna prilika da našim borcima ukažemo poštovanje Općine Centar koja se trudi da tu veoma značajnu populaciju na sve moguće načine proba zaštititi i olakšati za njih teška vremena. Trudimo se djeci šehida, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida pomoći kroz razne projekte poput slanja na banjsko liječenje. Nadamo se da ćemo u budućnosti još više ukazivati pažnju boračkoj populaciji, objasnila je Karačić.

 

Predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar Ramiza Šejto se zahvalila Općini Centar na današnjem organizovanom događaju.

 

– Ovaj izlet i ukazana pažnja puno znači našoj populaciji na čemu smo posebno zahvalni. Ovim  načelnik Ajnadžić i Općinsko vijeće pokazuju da vode brigu za boračku populaciju. Osim ovog Općina Centar i finansijski podržava projekte socijalne pomoći za 2.300 članova našeg udruženja, te pomaže našoj djeci tokom njihovog školovanja, kazala je Šejto.

 

Edin Ćosović, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Centra je kazao da ovaj izlet predstavlja kontinuiranu brigu za boračku populaciju koju pruža Općina Centar. –Prije svega bih se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću kao i  predsjedavajućoj Općinskog vijeća Centar Karolini Karačić, na ovoj velikoj prilici da se borci sastanu i druže i provedu jedan ugodan dan. Mi činimo sve napore u saradnji sa načelnikom da što više zbližimo boračke grupacije koje su nažalost jako razjedinjene. Uz dobru saradnju pokušavamo da vratimo borce sa margine i uspostavimo sistem gdje boračka udruženja djeluju zajedno. Prioritet je pomoć boračkoj populaciji, edukacija i zapošljavanje. U narednom periodu očekujemo još bolju saradnju, jer načelnik Ajnadžić ima jako veliko razumijevanje za nas, objasnio je Ćosović.

 

U ime Općinskog vijeća druženju je prisustvovao i dopredsjedavajući Mustafa Mulić.

 

Kompleks u Ajdinovićima je sagrađen 2014. godine, a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini. Za sve pripadnike boračke populacije sa područja općine Centar koji su se prijavili za izlet bio je osiguran prijevoz autobusima do Ajdinovića i nazad, kao i hrana i sokovi.

 

Kako je bilo i planirano, pripadnici boračke populacije su uživali u prigodnom zabavnom programu, odnosno druženju uz ručak, osvježenje, muziku, šetnju i svemu ostalom što nudi ovaj prirodni ambijent.

 

Spiskove učesnika ovog izleta dostavila je Koordinacija boračkih udruženja Općine Centar. Podsjećamo da je ovog ljeta Općina Centar organizirala ovakve izlete za 600 penzionera i više od 200 mladih.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti