Učenici Katoličkog školskog centra zahvalili načelniku Ajnadžiću za pomoć lokalne zajednice ovoj ustanovi

Dani kruha, odnosno dani zahvalnosti za plodove zemlje, obilježavaju se svake godine tokom oktobra u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece...
Učenici Katoličkog školskog centra zahvalili načelniku Ajnadžiću za pomoć lokalne zajednice ovoj ustanovi

 

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, iskazuje se zahvalnost na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima tokom godine.


Tim povodom, učenici Katoličkog školskog centra Sarajevo Mia Popović i Ivor Udovičić zajedno sa profesoricom Ljubicom Zadrić posjetili su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić. Učenici ove ustanove su željeli načelniku Ajnadžiću zahvaliti na svemu što je uradio za Katolički školski centar u proteklom periodu, te su mu tim povodom uručili i skromni poklon.


-Općini Centar dugujemo veliku zahvalnost za uslove koje imamo u našoj školi. Mnogi su projekti realizovani u školi, a sve sa ciljem poboljšanja uslova rada. Također, Općina nam je izašla u susret i kada je u pitanju rješavanje saobraćaja u blizini škole. Jako smo zahvalni na svemu, kazala je profesorica Zadrić.


Da Općina ulaže značajna sredstva svjesni su i učenici Katoličkog školskog centra.


-Općina je pomogla najmlađe osnovce nabavkom ruksaka i knjiga. Svake godine ova lokalna zajednica stipendira učenike. Za nas malo starije osnovce je posebno važno što su nabavljeni micro bit uređaji i pametne table. To će uveliko doprinijeti poboljšanju obrazovnog procesa, istakao je Ivor.


Načelnik Ajnadžić se zahvalio učenicima i profesorici Zadrić i izrazio zadovoljstvo što Općina može pomoći, ali i što nastavnici i učenici prepoznaju trud ove lokalne zajednice.


-Općina, iako obrazovanje nije u njenoj nadležnosti, izdvaja značajna sredstva za unapređenje uslova u školama, ali i izgradnju novih objekata. U skladu sa našim mogućnostima i dalje ćemo davati svoj doprinos i ulagati u obrazovanje koje je najisplativija investicija, naglasio je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti