Svi nelegalni sadržaji trebaju biti uklonjeni do 16. oktobra

Općina Centar Sarajevo kao odgovorna lokalna zajednica posvećuje veliku pažnju i ulaže ogromne napore na uređenju životne sredine naših sugrađana.
Svi nelegalni sadržaji trebaju biti uklonjeni do 16. oktobra

 

Tako su u ovoj lokalnoj zajednici u proteklom periodu realizovani i pilot projekti koji su uključivali nove sadržaje, a sve sa ciljem ugodnijeg ambijenta za život.


Ova oblast regulisana je zakonom i njegovim dosljednim provođenjem kada je u pitanju izdavanje dozvola za postavljanje postera, bilborda i city lightova, zauzimanje javnih površina... 


U toku predizborne kampanje 2018. godine na teritoriji općine Centar Sarajevo postavljen je određeni broj predizbornih sadržaja za koje nisu pribavljena validna odobrenja i to na fasadama zgrada, na stubovima javne rasvjete, bilbordi, posteri, city lightovi na javnim površinama, a koji u određenoj mjeri narušavaju i izgled središnje sarajevske općine.


S obzirom da je postavljenim sadržajima značajno fizički i vizuelno opterećen prostor, a predizborna kampanja je okončana, iz inspektorata Općine Centar se zahtijeva od svih marketinških agencija, te političkih subjekata koji su bili sponzori istih, da bespravne predmetne pozicije u periodu do 16. oktobra godine uklone ili će protiv imenovanih biti pokrenut inspekcijski nadzor.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti