Učenici OŠ „Alija Nametak“ učestvovali u radionici ''Vuneno pozorištance''

Pod pokroviteljstvom Općine Centar u prostorijama Centra kulture i mladih održana je radionica pod nazivom ''Vuneno pozorištance'' gdje su učestvovali učenici drugog razreda Osnovne škole „Alija Nametak“, zajedno sa svojim učiteljicama.

 

Ovom prilikom je učenicima bajku „Cvilidreta“ pripovijedala Merima Kondić, profesorica pedagogije.


–Već treću godinu sam članica Udruženja „Bajka“ gdje pomažem u izvedbi predstava i radionica namijenjenih djeci. Danas djeci pripovijedam Grimovu bajku „Cvilidreta“ koja je u skladu sa jeseni koja dolazi, kazala je Kondić.


Projekat kojeg je 2016. godine pokrenulo Udruženje „Bajka“ namijenjen je učenicima nižih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja Centra.


–S obzirom da uvijek radimo sve što je u skladu sa ritmom prirode, tako u jesen pričamo bajke koje su najviše pripovijedane tokom ovog godišnjeg doba. Današnja bajka Cvilidreta od braće Grimm je priča o jednom vilenjaku. Sa djecom ćemo nakon pripovijedanja, a inspirisani ovom bajkom, imati radionicu u trajanju od 90 minuta gdje će mališani od vune praviti likove iz bajke. Na ovaj način stimulišemo djecu da oni sami smišljaju svoje priče i prave neko svoje malo pozorištance. Do kraja ove kalendarske godine u okviru ovog projekta planiramo uraditi još dvije radionice za djecu, jednu tokom oktobra, a posljednju u decembru ove godine, objasnila je Željka Lemez koja je zajedno sa glumicom Tatjanom Šojić pokrenula ideju o projektu „Vuneno pozorištance“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti