Naredne sedmice planirano asfaltiranje pristupne saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića

Ukoliko dozvole vremenske prilike naredne sedmice je planirano da radnici građevinske firme „Grakop“ urade asfaltiranje pristupne saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića između brojeva 59 i 65.

 

-Nakon što smo završili pripremne radove koji podrazumijevaju čišćenje lokacije i utvrđivanje trase pristupne saobraćajnice, mašinski smo prokopali trasu gdje je uklonjen višak zemlje i pripremljen pristupni put za postavljanje tampona. Naredne sedmice je planirano, naravno ukoliko dozvole vremenske prilike, da na ovoj pristupnoj saobraćajnici postavimo novi asfalt, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“ iz Kiseljaka.

 

Pomenuta građevinska firma koja izvodi radove je angažovana na osnovu potpisanog okvirnog sporazuma o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica u Centru.

 

Pomenuti projekat finansira Općina Centar i njegova realizacija predstavlja nastavak uređenja pristupnih saobraćajnica na ovom dijelu Koševskog brda. Kako je javnost upoznata Općina Centar je ove godine finansirala realizaciju projekta asfaltiranja nove saobraćajnice koja je spojila dva odvojena dijela Ulice Maria Mikulića, čime je trajno riješen dugogodišnji problem stanara ovog dijela Koševskog brda.

 

Za ovu namjenu iz općinskog budžeta izdvojeno je 97.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti