Završeni radovi na sanaciji dijela Ulice Pećina na Soukbunaru

Prije pogoršanja vremenskih prilika tokom ove sedmice postavljen je novi asfalt na dijelu Ulice Pećina od raskrsnice sa Ulicom Urijan dedina do broja 15 (Mjesna zajednica „Soukbunar“). Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 24.000 KM.

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na realizaciji pomenutog projekta, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka Senad Sejdić, radnici ove firme su prvo mašinski uklonili stari oštećeni asfalt i tamponski sloj koji su odvukli na gradsku deponiju. Također je urađena i nivelacija slivnika i rešetki za odvod površinskih voda koje su jedan od glavnih uzročnika propadanja kolovozne konstrukcije, te stvaranja poledice tokom zimskih mjeseci kada je građanima otežano kretanje po ovoj izuzetno strmoj ulici. Glavni projekat je uradila firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo, dok je za nadzor zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Kako je objasnio predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Soukbunar“ Eso Tucaković drugi dio ove ulice od broja 15 do raskrsnice sa Ulicom Porodice Foht biće saniran tokom izvođenja radova na planiranoj sanaciji klizišta na ovom dijelu mjesne zajednice.

 

–Tom prilikom će biti također urađena i rekonstrukcija infrastrukturne vodovodne i kanalizacione mreže nakon čega će biti postavljen novi asfalt, objasnio je Tucaković.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti