U nedjelju na Hastahani od 13 sati velika zabava za sve stanovnike

Općina Centar Sarajevo i Udruženje „Sarajevo Navigator“ ove godine su po prvi put organizirali manifestaciju „Ljeto na Hastahani“, a u okviru koje je od 15. juna organizovan niz kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija.
U nedjelju na Hastahani od 13 sati velika zabava za sve stanovnike

Na ovoj izuzetno atraktivnoj lokaciji uređena su sportska i dječija igrališta, te realizovan niz sadržaja gdje su sve generacije mogle pronaći nešto za sebe.

 

Završetak manifestacije „Ljeto na Hastahani“ planiran je u nedjelju 16. septembra gdje će u saradnji Općine i pomenutog Udruženja biti organizovan bogat kulturno-zabavni i sportski program.

 

Ova manifestacija će ujedno biti i povod za prezentaciju rezultata projekta „365 sport plus“, koji je realizirala Općina, a u okviru kojeg je svim mališanima sa područja ove lokalne zajednice omogućeno potpuno besplatno bavljenje sportovima. Tako je na Hastahani od 13 sati planirano okupljanje, a u 15 sati je predviđen centralni dio manifestacije, gdje će u navedenom periodu biti odigrane košarkaške, fudbalske i odbojkaške utakmice, a mališani će moći pokazati svoje umijeće stečeno u proteklih nešto više od osam mjeseci.

 

Pored toga, u organizaciji Centra kulture i mladih Općine Centar, bit će organizovan muzički i umjetnički program, ali i razni performansi gdje će mališani moći interaktivno učestvovati.

 

Za najmlađe posjetitelje na „ciciban“ igralištu će biti upriličena predstava i modeliranje balona uz druženje sa maskotama, a gosti će moći uživati i u programu kulturno-umjetničkih društava sa višedecenijskom tradicijom, Željezničar, Proleter i Lola.

 

U programu sevdaha nastupit će specijalni gosti Alma Subašić i Zanin Berbić.

 

Za sve posjetitelje biće obezbijeđeno piće i prigodna zakuska.

 

Općina Centar poziva sve stanovnike ove lokalne zajednice, ali i grada Sarajeva da dođu na Hastahanu i budu dio nezaboravne zabave.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti