Mališani sa Kromolja dobilli novo ciciban i sportsko igralište

Mještani i mališani naselja Kromolj, u srijedu 12. septembra 2018. godine sa predstavnicima Općine Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, otključali su vrata novog dječijeg „ciciban“ i sportskog igrališta u Ulici Armije RBiH preko puta brojeva 16 i 16a na Kromolju.

Finansijer projekta je Općina Centar, a realizator je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“, dok je za nadzor projekta bila zadužena Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar.

 

Kako je predviđeno projektom, na novo „ciciban“ igralište površine oko 150 kvadratnih metara za bezbrižnu igru i korisno provođenje slobodnog vremena najmlađih, postavljena je zaštitna antistres gumena podloga na koju je instaliran mobilijar za dječiju igru koji ispunjava stroge evropske propise o zaštiti najmlađih. Za povećanu sigurnost djece, oko igrališta je postavljena zaštitna ograda, dok je prostor oko ograde i igrališta hortikulturno uređen. Na sportskoj plohi dimenzija 14x14 metara koja je izgrađena odmah do „ciciban“ igrališta, postavljen je koš, golovi, te zaštitna panel ograda.

 

-Drago mi je kad vidim ovoliko djece koja se raduju ovim igralištima. Na kraju zbog njih i realizujemo ovakve projekte. U vremenu kada naši sugrađani imaju sve manje površina za rekreaciju, a djeca za igru, mi u Općini Centar se trudimo da izgradimo nove plohe za, prije svega sigurnu, igru  i rekreaciju. Do sada smo izgradili i obnovili na desetine sportskih i „ciciban“ igrališta i sa tom praksom ćemo nastaviti i ubuduće, kazao je načelnik Ajnadžić.

 

Igrališta nazvana „ciciban“ čija je izgradnja počela prošle godine širom općine Centar pružaju mališanima najkvalitetniji, ali prije svega siguran, prostor za igru.

 

Od početka maja prošle godine, kada je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao ugovor o izgradnji novih „ciciban“ igrališta na području Centra, od kada je zvanično započeo ovaj projekat, KJKP Park je također izgradio i obnovio još 15 igrališta na području Centra: ugao ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede, u Kranjčevićevoj ulici 23 kod vrtića 'Leptirić', u Ulici Koste Hermana 5 kod obdaništa „Lane“, ugao ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska, u Ulici Husrefa Redžića preko puta broja 3, u Ulici branilaca Šipa, na uglu ulica Čobanija i Hamdije Kreševljakovića, u Ulici Patriotske lige 40, na Soukbunaru na lokalitetu starog rezervoara, na Nahorevu kod zgrade bivše Poljoprivredne zadruge Centar, u Ulici La Benevolencija kod objekta gdje je smještena Javna ustanova „Djeca Sarajeva“, u parku Hastahana odnosno budućem „Parku prof. dr. Nijaza Durakovića“, u dvorištima osnovnih škola „Vladislav Skarić“ i „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ te na lokalitetu pored stare seizmološke stanice na Grdonju.


Oduševljeni mališani zahvalili su se načelniku Ajnadžiću na novom igralištu u kojem će sa svojim vršnjacima provoditi slobodno vrijeme.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti