Tri kantonalne javne ustanove dobile od Općine Centar plastenike

Osim što niz godina Općina Centar dodjeljuje plastenike boračkim i povratničkim porodicama, ove godine sedam plastenika površine 50 m2 sa pratećom opremom su dobile i tri kantonalne javne ustanove: „Zavod za bolesti ovisnosti “ i „Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ po dva i „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ tri plastenika.

Podsjećamo da je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao 30. augusta 2018. godine sa predstavnicima pomenutih ustanova ugovore o dodjeli ovih plastenika, za koje je Općina izdvojila 10.000 KM. Tom prilikom su Nermana Mehić-Basara, Sanita Alagić i dr. Dževad Begić, predstavnici javnih ustanova „Zavod za bolesti ovisnosti“, „Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ i „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ pohvalili ovaj potez Općine Centar, naglasivši da će donirani plastenici služiti za radno-okupacione terapije pacijenata i pomoći kod izlječenja i njihovog uključivanja u društvene aktivnosti, a ujedno će takvo privređivanje odnosno proizvodnja organski zdrave hrane dobro doći i ovim ustanovama.

 

Nakon potpisivanja ugovora izvršena je prošle sedmice montaža plastenika. Radnici firme „Nermaris“ d.o.o. iz Gračanice su postavili plastenike u krugu Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo, sa sjedištem u Nahorevskoj ulici 248 i u krugu KJU „Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ Sarajevo u Nahorevskoj ulici 195c. Preostala je još montaža dva plastenika koji su dodijeljeni Kantonalnoj javnoj ustanovi „Zavod za bolesti ovisnosti“ u Nahorevskoj ulici na broju 173 koja će biti izvršena tokom ove sedmice nakon što radnici KJKP „Park'' pripreme odnosno poravnaju zemljište u krugu Zavoda gdje će donirani plastenici biti postavljeni.

 

Također podsjećamo da je tokom posljednjih pet godina Općina Centar dodijelila oko 100 plastenika za organsku proizvodnju povrća, čime je omogućena egzistencija i poboljšanje životnog standarda pripadnika boračke i povratničke populacije, a pojedine porodice su svoje proizvode uspješno plasirale i na tržište.

 

Imajući u vodu dobre rezultate ovog projekta, Općina Centar će sa takvom praksom nastaviti u ubuduće.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti