Potpisan memorandum, uskoro počinje izgradnja sportske dvorane za Zubotehničku školu i Medicinski fakultet

U prostorijama Kantona Sarajevo potpisan je memorandum o razumijevanju i zajedničkim aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje sportske dvorane kod Srednje zubotehničke škole i Medicinskog fakulteta UNSA.

Memorandum o razumijevanju i zajedničkim aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje sportske dvorane, koju će koristiti učenici Srednje zubotehničke škole, studenti Medicinskog fakulteta i građani, potpisao je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, te dekanesa Medicinskog fakulteta Semra Čavaljuga i direktorica Srednje zubotehničke škole Elvira Jašarbašić.
Načelnik Ajnadžić je kazao kako su razgovori o ovom projektu započeli prije više od godinu dana.

 

-Inicijativa za izgradnju sportske dvorane krenula je od Općine Centar i građana Mjesne zajednice “Park-Višnjik“. Imovinsko - pravne procedure i projektovanje riješit ćemo do februara kad je moguće očekivati i urbanističku dozvolu, a kako bi se na ljeto naredne godine započelo s izgradnjom sportske dvorane, istakao je Ajnadžić.

 

Ministar Kazazović je naglasio da je ovo nastavak aktivnosti koje realizuje ministarstvo kada je u pitanju izgradnja školskih i pratećih objekata.

 

-Vlada Kantona Sarajevo u ovoj godini u saradnji s općinama završava šest sportskih dvorana, od kojih će u ovom mjesecu tri biti spremne za učenike. Nakon potpisivanja ovog memoranduma izgradit ćemo sportsku dvoranu koju će koristiti učenici Srednje zubotehničke škole i studenti Medicinskog fakulteta, naglasio je Kazazović.

 

Dekanesa Čavaljuga i direktorica Jašarbašić su zahvalile načelniku Ajnadžiću i ministru Kazazoviću na poduzetim aktivnostima, te naglasile da je ovo i za učenike i studente veoma značajan projekat koji će zasigurno podići kvalitet nastavnog procesa.

 

Prema riječima Ajnadžića, u radno vrijeme ovom salom će upravljati Općina, a u tom terminu koristili bi je učenici i studenti, dok bi izvan radnog vremena sala bi namijenjena građanima.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti