Održana prezentacija rada na novim školskim pomagalima

U kabinetu za informatiku Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ u četvrtak 30. augusta 2018. godine održana je prezentacija rada na novim „pametnim tablama“ koje je nabavila Općina Centar za svih 11 osnovnih škola sa njenog područja.

Predstavnici firme „Imtec“, koja je odabrana putem javnog poziva, su direktorima osnovnih škola i predstavnicima Općine Centar ovom prilikom objasnili principe rada ovog smart uređaja koji može biti spojen na kompjuter ili neki drugi elektronski uređaj i povezan na internet.

 

Uz pomoć ovog školskog pomagala, osim predavanja za učenike, također je moguće obaviti testiranje ili neku drugu provjeru znanja, poslati rezultate putem maila na adrese roditelja, snimiti predavanja tako da se ono može iskoristiti i po nekoliko puta za različita odjeljenja. Mnoge su mogućnosti, ali kako su napomenuli suština rada sa „pametnom tablom“ je u zainteresovanosti i inventivnosti nastavnika koji koristi ovaj uređaj.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je nakon prezentacije kazao da na ovaj način Općina želi unaprijediti nastavni proces u školama na svom području.

 

–Kroz ovaj pilot projekat želimo da našu djecu uključimo u savremene tokove informatizacije. Za njegovu uspješnu realizaciju potrebno je također uskladiti pedagoške normative i nastavne metode kako ovo ne bi predstavljalo teret za djecu već im pomagalo u njihovoj edukaciji. Također planiramo da ovim projektom obuhvatimo i srednje škole sa našeg područja, objasnio je Ajnadžić.

 

Općina Centar Sarajevo je za nabavku „pametnih tabli“ za 11 osnovnih škola koje se nalaze na njenom području iz svog budžeta izdvojila 50 hiljada konvertibilnih maraka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti