Općina Centar finansijski pomaže obnovu stolarije u Dječijem domu na Bjelavama

U prostorijama Kantonalne javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“ u ponedjeljak 27. augusta 2018. godine upriličeno je potpisivanje protokola o realizaciji transfera ovoj kantonalnoj ustanovi.

Potpisanim dokumentom Općina Centar se obavezuje da će iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojiti iznos od 10.000 KM za potrebe zamjene unutrašnje stolarije u dva odjeljenja Dječijeg doma na Bjelavama.

 

U ime ove Općine protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić dok je u ime Doma na Bjelavama protokol potpisala direktorica Belma Ahmagić, koja se ovom prilikom zahvalila načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na kontinuiranoj materijalnoj podršci koju pružaju ovoj ustanovi. –Drago mi je da se nastavlja ova saradnja između našeg Doma i Općine Centar. U toku je izrada tehničkih specifikacija koje se odnose na dimenzije i materijal unutrašnje stolarije koju namjeravamo zamijeniti u dva odjeljenja našeg Doma. Nakon ovoga krećemo u okviru javnih nabavki sa raspisivanjem javnog poziva za odabir firme koja će nam ugraditi novu stolariju i nadamo se da ćemo za izdvojeni iznos koji nam je donirala Općina Centar uspjeti zamijeniti 26 vrata, objasnila je Ahmagić.

 

Osim ove konkretne pomoći načelnik Ajnadžić je sa direktoricom Ahmagić razgovarao o budućoj saradnji ove dvije institucije poput angažovanja logopeda koji je prijeko potreban ovoj ustanovi koja je smještena u Ulici Bjelave 52.

 

Potpisivanju protokola je također prisustvovala i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti