Otvoren Prvi sajam boračkog zadrugarstva u BiH

U dvorani Mirza Delibašić Kulturno sportskog centar Skenderija u petak 24. augusta 2018. godine otvoren je Prvi sajam boračkog zadrugarstva u Bosni i Hercegovini. U ime Općine Centar otvaranju sajma su prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i njegov savjetnik za investicije Mustafa Resić.

Tokom naredna dva dana koliko traje sajam predstavnici oko 40 boračkih zadruga i kompanija iz Turske će predstaviti svoje proizvode posjetiocima.
Organizator sajma je Borački zadružni savez FBiH, uz podršku Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Grada Sarajeva i Grada Istanbula.

 


Sajam je jedinstvena prilika da se kroz projekat zadrugarstva borcima vrati dostojanstvo i njihovim porodicama omogući da se zaposle i žive od svog rada, dok je također rad na zemlji dobar za rehabilitaciju boraca koji imaju traume iz proteklog rata.

 

Sajam su svečano otvorili ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Šerif Patković, te predstavnik Grada Istanbula. Na poziv organizatora Prvom sajmu boračkog zadrugarstva u BiH su bili prisutni i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja RH, kao i Grada Istanbula.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti