Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici

Radnici građevinske firme „Mibral“ iz Sarajeva su tokom dana započeli sa radovima na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo II“). Rok za završetak radova je 60 dana.

Projekat finansira Općina Centar koja je iz svog budžeta za ovu namjenu izdvojila 300.183 KM.

 

Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim saradnicima posjetio ovo gradilište.

 

Prema glavnom projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici, ukupne dužine oko 170 metara, planirano je izvršiti rekonstrukciju potisnog i distributivnog cjevovoda, te riješiti fekalnu i oborinsku kanalizaciju. Nakon polaganja vodovodnih i kanalizacionih cijevi, biće izvršeno testiranje, čišćenje i dezinfekcija nove vodovodne mreže, a na kraju i asfaltiranje ulice i proširenje trotoara za pješake. Tokom pripremnih radova bit će uspostavljen privremeni cjevovod za snabdijevanje vodom okolnih objekata za vrijeme izvođenja radova.

 

Tokom izvođenja radova prema rješenju Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo na snazi je izmijenjen režim saobraćaja za motorna vozila koja neće moći saobraćati ovom ulicom u navedenom periodu.

 

Načelnik Ajnadžić je prethodno potpisao sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici sa predstavnikom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i Kanalizacija“ kao nosioca realizacije, projektovanja i nadzora. 

 

U ime Općine Centar na gradilištu u Kemal-begovoj ulici su bili također prisutni i Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika za investicije, Amela Landžo, pomoćnica načelnika za urbanizam i zaštitu okoliša, te Samir Šehović, pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti