City park pobjednik turnira „Fis gol 2018.“

U ponedjeljak 20. augusta finalnim utakmicama završen je „Fis gol 2018“.

Nakon 14 dana trajanja, prema riječima posjetitelja, jednog od najbolje organizovanih turnira u posljednjih nekoliko godina, odigrane su finalne utakmice u dvije kategorije.

U grupi veterana za prvo mjesto takmičile su se ekipe Zamm MC i Vodovod i kanalizacija. Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je ekipa Vodovod i kanalizacija.

Za sve ljubitelje malog nogometa ljepoticu turnira priredili su igrači City parka i ekipe Pekara Zlatno zrno. U ovoj utakmici pobijedili su nogometaši City parka.

Prema riječima direktora turnira Dženana Muminovića, manifestacija je protekla bez ikakvih problema, a sudionici i posjetitelji su se odlično zabavili.

Okupljeni posjetitelji su izrazili zadovoljstvo naglašavajući da ovaj turnir ponovo treba postati tradicionalan.

Diplome i pehare najboljim ekipama uručili su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

Općina Centar između ostalih podržala je organizaciju ovog turnira, a prema riječima načelnika Ajnadžića, ova lokalna zajednica će to činiti i u budućnosti.

-Prije svega čestitam svim igračima na onome što su pokazali tokom turnira. Sport živi u Sarajevu i ovaj turnir je to dokazao. Mi kao lokalna zajednica dajemo veliki značaj razvoju sporta i nastavit ćemo to raditi i u budućnosti. Također, čestitam i organizatorima turnira koji su uradili odličan posao, kazao je Ajnadžić.

Za sve pobjedničke ekipe i najbolje pojedince uručena su priznanja i nagrade, a nagradni fond je iznosio 10.000 KM.

Malonogometni turnir je organizovao Futsal klub Centar u suorganizaciji sa JU Centar za sport i rekreaciju i uz finansijsku podršku Općine Centar, te drugih institucija i privrednih subjekata.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti