Prijem za porodice šehida povodom Kurban-bajrama

Povodom Kurban-bajrama u Općini Centar je u ponedjeljak 20. augusta 2018. godine upriličen prijem za 20 porodica šehida iz Centra. Domaćin je bio načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić koji je prisutnima uputio želje za dobro zdravlje i čestitke za predstojeći Bajram.

–Ova lokalna zajednica i ja kao načelnik želimo da budemo na raspolaganju građanima, posebno članovima porodica šehida i poginulih boraca. Oni koji su dali svoj život u odbrani BiH i grada Sarajeva zaslužuju duboko poštovanje i mi imamo obavezu da gradimo državu po mjeri svih ljudi, bez obzira kako se zovu, a posebnu pažnju trebamo ukazivati članovima porodica šehida i poginulih boraca. Ova lokalna zajednica osmišljava i konkretne projekte kako bi djecu šehida i poginulih boraca usmjerili ka biznisu koji će im obezbijediti da budu samostalni i počnu stvarati novu vrijednost za sebe i druge. Prije nekoliko dana na snagu je stupio pravilnik o pokretanju projekta start-up biznisa namijenjenog djeci šehida i poginulih boraca. U narednih godinu dana za taj fond ćemo obezbijediti preko 250.000 KM. Projekat ćemo uskoro pokrenuti u saradnji sa Udruženjem porodica šehida i poginulih boraca Centar. Vjerujem u kredibilitet i kompetencije naše djece i njihovu snalažljivost, tako da će se ovaj projekat sasvim sigurno pokazati veoma uspješnim, kao što se pokazao projekat samozapošljavanja mladih gdje smo uspjeli obezbijediti radno mjesto za preko 100 mladih iz Centra. Mi smo se odlučili na ovaj korak zato što ne želimo više samo govoriti da treba riješiti probleme koje imaju porodice šehida i poginulih boraca, već je neophodno učiniti konkretan iskorak, objasnio je Ajnadžić.

 

Na kraju druženja načelnik Ajnadžić i savjetnik za investicije Mustafa Resić su prisutnima uručili simboličnu novčanu pomoć Općine Centar u iznosu od po 100 KM, kao mali znak pažnje pred nastupajući Kurban-bajram.

 

Prijemu je također prisustvovala i predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar Ramiza Šejto, kao i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti