Održana prva dva koncerta Gudačkog kvarteta AMAS

S ciljem afirmacije mladih umjetnika i većeg broja kulturnih dešavanja tokom održavanja Sarajevo Film Festivala, Općina Centar Sarajevo i JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, u saradnji sa Gudačkim kvartetom AMAS, organizovali su koncerte u Ulici Maršala Tita ispred Velikog parka.

Prva dva koncerta su održana 10. i 12. augusta, treći je planiran za večeras, a posljednji 17. augusta. Koncerti se održavaju od 19 do 20 sati.

 

Gudački kvartet AMAS čine mlade umjetnice, magistrantice Muzičke akademije u Sarajevu. Nastupaju zajedno dugi niz godina, a angažovane su u različitim ansamblima i iza sebe imaju bogato iskustvo.

 

Kvartet su oformile prije godinu dana i kao takve djeluju kao jedini oficijelni gudački kvartet u BiH. Održale su koncerte na Festivalu ulične umjetnosti, festivalu "Zeničko proljeće", te veliki broj koncerata u okviru koncertne sezone Muzičke akademije u Sarajevu.

 

Ovom prilikom pozivamo sve građane Sarajeva na preostale koncerte 14. i 17. augusta 2018, koji su otvorenog tipa, i da svojim prisustvom podrže afirmaciju mladih umjetnika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti