Završeno postavljanje 15 plastenika za poljoprivrednike iz Centra

Još 15 domaćinstava sa rubnih dijelova sarajevske općine Centar dobilo je plastenike, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom, čija montaža je okončana.
Završeno postavljanje 15 plastenika za poljoprivrednike iz Centra

Općina Centar godinama provodi projekt „Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika“. Ovakav vid poticaja je izuzetno značajan, posebno zbog toga što se donacije ne dodjeljuju u novcu već u sredstvima i alatima za rad sa kojima će se stvarati nove vrijednosti.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 35.000 KM za nabavku plastenika koji se dodjeljuju zainteresiranim poljoprivrednicima – socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar. U aprilu je 14 domaćinstava sa Kromolja, Slatine, Grdonja, Panjine kule i Nahoreva dobilo od Općine plastenike, a pošto su rebalansom općinskog budžeta za 2018. godinu obezbijeđena dodatna sredstva za još 15 plastenika ponovo je raspisan javni poziv zainteresiranim stanovnicima Centra koji posjeduju, odnosno koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju.

 

Nakon provedene procedure odluku o dodjeli plastenika donio je općinski načelnik na prijedlog stručne komisije koja je izvršila uviđaj i izvršila bodovanje. Tako su plestenike dobili i stanovnici mjesnih područja Kromolj, Nahorevo, Breka i Hrastovi.

 

Postavljanje ovih 15 plastenika izvršili su radnici firme „Nermaris“ iz Gračanice.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti