Počeo turnir „Fis gol“ u malom nogometu

U organizaciji Futsal kluba Centar, te suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, sinoć je počeo nogometni turnir pod nazivom „Fis gol“.

Na prostoru otvorenog igrališta FIS-a tokom trajanja turnira takmiče se sve generacije u okviru dvije kategorije, i to seniori i veterani.

 

Seniorski dio turnira broji 20 ekipa, a održava se uporedo i veteranski turnir, koji je okupio 13 timova, među kojima je i FK Sarajevo.

 

Seniori su podijeljeni u pet grupa, po četiri tima, dok veterani igraju u četiri grupe po tri ekipe, s tim što jedna grupa broji četiri tima.

 

Direktor turnira Dženan Muminović je izrazio želju da ovaj turnir opet dostigne nivo koji je imao nekada kada je važio za najveći turnir u bivšoj Jugoslaviji.

 

-Prvobitno je planirano da turnir počne u ponedjeljak, ali zbog loših vremenskih uvjeta početak turnira bio je prolongiran za utorak. Sinoć je odigrano šest utakmica u grupnoj fazi i to u seniorskoj konkurenciji Caffe bar A2 – Hadžijalić 3:5; Balon dekor- Liten 4:1; Relax Vogošća - E-sport 0:2; Vodovod i kanalizacija – LH nekretnine 1:3, te veterani FK Sarajevo - Julius meinl 5:5 i Općina Centar - Zamm MC 0:5. Danas je na programu još šest utakmica i to u seniorskoj konkurenciji igraju u 18 sati Stanić trade - Al Hana apoteke; u 18,45 Zamm MC – Senigor; u 21 Sajmir Tihovići - Zlatno zrno, te u 21,45 Paja taxi - City Park, a u konkurenciji veterana igraju u 19,30 Vodovod i kanalizacija -Zelene beretke i u 20,15 Mosa Sa- Auto Bizz. Iz svake grupe po dvije ekipe idu dalje, nakon čega slijedi eliminaciona faza, pojasnio je Muminović.

 

Malonogometni turnir FIS Gol, jedan je od najprepoznatljivijih brendova grada Sarajeva prije ratnih dešavanja. Nažalost, tradicionalni malonogometni turnir, koji je na terenima kultnog Fisa okupljao majstore malog nogometa, dugo je čekao na svoj povratak, a ove godine ponovo je sa ljubiteljima futsala.

 

Za sve pobjedničke ekipe i najbolje pojedince pripremljeni su priznanja i nagrade, a nagradni fond iznosi 10.000 KM. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti