Općina Centar podržala učešće SFK Sarajevo u Ligi prvaka

Uoči početka utakmica UEFA Lige prvaka za žene Bordo šampionke dobile su vrijednu podršku Općine Centar Sarajevo predvođene načelnikom Nedžadom Ajnadžićem.
Općina Centar podržala učešće SFK Sarajevo u Ligi prvaka

Podrška Općine Centar predstavlja nastavak saradnje sa SFK 2000 Sarajevo, s obzirom da je i u ranijim godinama Općina pomagala rad ovog kolektiva.

 

-Drago nam je zbog saradnje sa Općinom Centar, koja je prepoznala naš veliki rad i uspjehe iz proteklog perioda. Ovo za nas predstavlja dodatnu motivaciju i želimo našu Općinu, grad, državu i klub predstaviti na najbolji način na utakmicama UEFA Lige prvaka za žene, kazala je Azra Numanović, generalna sekretarka SFK 2000 Sarajevo.

 

Općina Centar, prema riječima načelnika Ajnadžića, u vrhu prioriteta svog djelovanja stavlja podršku uspješnim sportistima i kolektivima, ali i razvoju sporta općenito.

 

-Ulaganje u sport je naš veliki prioritet. Zbog toga smo u posljednjih nekoliko mjeseci počeli realizaciju niza infrastrukturnih projekata, od basket terena i sportskih igrališta, do ulaganja u olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“. Uporedo sa time, realizujemo projekte na privlačenju najmlađe populacije da se bave sportom, pa sve do podrške sportistima i kolektivima. I u budućnosti ćemo nastaviti sa ovakvom praksom, a sve u skladu sa finansijskim mogućnostima, naglasio je Ajnadžić.

 

Utakmice Lige prvaka za žene počinju 7. augusta tekuće godine, a igračice SFK 2000 Sarajevo vjeruju u prolaz među najbolje Evropske klubove.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti