Općina Centar podržala turnir „Fis gol“ u malom nogometu

U organizaciji Futsal kluba Centar, te suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, u ponedjeljak 6. augusta 2018. godine započinje nogometni turnir pod nazivom „Fis gol“.

Povodom današnjeg početka nogometnog turnira održana je konferencija za medije na kojoj su organizatori najavili ovaj malonogometni spektakl. U ime Općine Centar i Centra za sport i rekreaciju koji su podržali turnir, konferenciji su prisustvovale Elma Sultanić iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar i Sabina Špago v.d. direktorica JU Centar za sport i rekreaciju.

 

Seniorski dio turnira broji 20 ekipa, a održat će se uporedo i veteranski turnir, koji je okupio 13 timova, među kojima je i FK Sarajevo.

 

Seniori su podijeljeni u pet grupa, po četiri tima, dok veterani igraju u četiri grupe po tri ekipe, s tim što jedna grupa broji četiri tima.

 

Danas se igraju prve utakmice u grupama A i B, a iz svake grupe po dvije ekipe idu dalje, nakon čega slijedi eliminaciona faza. Finale ovog turnira je zakazano za 14. august.

 

Direktor turnira Dženan Muminović je izrazio želju da ovaj turnir opet dostigne nivo koji je imao nekada kada je važio za najveći turnir u bivšoj Jugoslaviji.

 

-Smogli smo snage da ponovo organizujemo turnir koji je bio najjači u regionu. To ne bismo uspjeli bez pomoći Općine Centar i načelnika dr. Nedžada Ajnadžića. Hvala i Centru za sport i rekreaciju, Ministarstvu sporta i kulture Kantona Sarajevo, Gradu Sarajevu i mnogim drugima. Nadamo se da će ovo biti početak lijepe priče. Svi znamo šta je ovaj turnir značio za Sarajevo, kazao je Muminović.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti