Središnja sarajevska Općina podržala projekat „Čista rijeka Bosna“

Organizacija za razvoj turizma regije Doboj (Rotor) u saradnji sa partnerima uspješno realizira ekološki projekat „Čista rijeka Bosna“, koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Implementacija ovog projekta traje do kraja 2018. godine.
Središnja sarajevska Općina podržala projekat „Čista rijeka Bosna“

S ciljem stvaranja boljeg i čistijeg ekološkog i turističkog imidža područja od izvorišta rijeke Bosne do njenog ušća, te podizanja ekološke svijesti stanovništva, Općina Centar Sarajevo finansijski je podržala ovaj projekat iako kroz njen teritorij ova rijeka ne protiče.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao sporazum o partnerstvu i učešću u implementaciji projekta „Čista rijeka Bosna“ sa projekt menadžerom Sinišom Mitrovićem.

 

Projekat „Čista rijeka Bosna“ baziran je na identifikovanju i uklanjanju manjih nelegalnih odlagališta čvrstog otpada u gradovima i općinama koje se nalaze u dolini rijeke Bosne i uz glavnu putnu saobraćajnicu, kao i na animiranju stanovništva da doprinese poboljšanju stanja životne sredine u slivu rijeke.

 

Glavni partner na projektu je JU Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, a ostali partneri su gradovi i općine Centar Sarajevo, Ilidža, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Doboj Jug, Doboj, Modriča i Šamac.

 

Projekt utiče na svijest javnosti o potrebi angažovanja raspoloživih resursa u cilju poboljšanja eko - turističkog imidža tranzitnih lokacija sliva, gdje tokom ljetne i zimske turističke sezone prođe više stotina hiljada stranih turista.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti