Pomoć Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju

U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključak kojim se odobrava isplata sredstava u iznosu od 2.000 KM za potrebe Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju. Ovom prilikom je potpisani zaključak načelnik Ajnadžić uručio socijalnom radniku iz pomenute ustanove Bekiru Mujezinoviću.

Riječ je o finansijskim sredstvima namijenjenim za organiziranje kursa „Grafički dizajn“ za korisnike ove obrazovne ustanove, a u cilju njihovog osposobljavanja i unapređenja vještina i kompetencija iz domena grafičkog dizajna kako bi postali konkurentniji na tržištu rada.

 

Treba spomenuti da je Općina Centar i ranijih godina podržavala rad Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, kako kroz projekte rekonstrukcije i adaptacije prostorija, tako i za nabavku školskog pribora i đačkih užina za učenike te besplatan prevoz za učenike.

 

Mujezinović je izrazio veliku zahvalnost načelniku Ajnadžiću na pomoći koju Općina pruža Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju.

 

-U Centru se primjenjuju savremene metode, tehnike i instrumenti kako u dijagnostici slušanja govora tako i u rehabilitaciji i edukaciji. U rehabilitacijskom i edukacijskom procesu učestvuju stručnjaci koji timskim radom dolaze do najboljih rezultata prilagođavajući planske i programske sadržaje sposobnostima djeteta pojedinačno. Trenutno je u Centru 80 učenika. Imamo predškolsko odjeljenje, osnovnu i srednju školu. Također imamo odjel za rehabilitaciju gdje se vrše dijagnostika i rehabilitacija učenika koji su uključeni u redovnu nastavu, ali i odraslih osoba. Već godinama nam ova lokalna zajednica pomaže na čemu smo jako zahvalni, kazao je Mujezinović.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti podršku ovoj obrazovnoj ustanovi.

 

Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju u Sarajevu je osnovan 1946. godine, a pod sadašnjim imenom radi od 1994. godine. Osnovna djelatnost Centra je: dijagnostika, opservacija, rehabilitacija te odgoj i obrazovanje kao i osposobljavanje djece i omladine oštećenog sluha i govora. Obrazovni proces obuhvata predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje i odgoj djece i omladine, kao i vanredno obrazovanje odraslih lica oštećenog sluha i govora. Za maksimalno zalaganje i postignute rezultate u radu Centar je 2005. godine dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti