Poziv za dostavu projektnih prijedloga iz oblasti sporta

U prostorijama Općine Centar održan je još jedan radni sastanak Koordinacionog tijela i radnih grupa za izradu strategije Općine Centar iz oblasti sporta za period 2019-2022. godine.
Poziv za dostavu projektnih prijedloga iz oblasti sporta

Sastanak sa članovima Koordinacionog tijela i radnim grupama za izradu strategije vodila je pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić koja je istakla da Općina Centar izradom i donošenjem ove strategije iskazuje dugoročno opredjeljenje za rješavanje problema u oblasti sporta na području ove lokalne zajednice.

 

-Do sada je urađeno mnogo, odredili smo jasne pravce u kojima Strategija treba ići, a ono što nam slijedi jesu konkretni prijedlozi projekata. Tokom narednog mjeseca planiramo provesti anketiranje građana kako bismo dobili što kvalitetniju situacionu analizu. Na današnjoj sjednici pripremili smo obrazac projektnog prijedloga, te u vezi s tim pozivamo sve zainteresirane subjekte, ustanove, organizacije civilnog društva, sportske organizacije, neformalne grupe i pojedince da dostave svoje prijedloge projekata iz oblasti sporta, kako bi se usvojio i realizirao što kvalitetniji strateški dokument za oblast sporta na području ove lokalne zajednice. Obrazac projektnog prijedloga dostupan je na web stranici Općine Centar u rubrici Konkursi i oglasi, kazala je Fazlić.

 

Podsjećamo, jedan od zaključaka 5. tematske sjednice Općinskog vijeća Centar posvećene stanju sporta i sportskih objekata na području središnje sarajevske općine, bio je da se pristupi izradi i usvajanju općinske strategije djelovanja iz oblasti sporta kako bi se unaprijedilo stanje u toj oblasti. Ovaj dokument će pratiti usvojenu Strategiju razvoja Općine Centar za period do 2022. godine.

 

Shodno pomenutom zaključku tematske sjednice, općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u skladu sa svojim ovlaštenjima donio rješenje o imenovanju Koordinacionog tijela i radnih grupa za izradu Strategije iz oblasti sporta Općine Centar za period 2019-2022. godine. Njihov zadatak je da izvrše analizu trenutnog stanja, definisanje problema i utvrđivanje prioriteta te planiranje aktivnosti za rješavanje problema u oblasti sporta na području ove lokalne zajednice. Radne grupe su formirane za sljedeće oblasti: propisi iz oblasti sporta; analiza stanja sportske infrastrukture; analiza uslova rada i razvoja sportskih organizacija; inkluzija u sportu; analiza učešća građana u sportskim aktivnostima; zdravlje sportista; unapređenje rada u sportu; učešće žena u sportu; mediji i sport; swot analiza strateških i prioritetnih ciljeva te akcionog plana.

 

Projektni prijedlozi se mogu dostaviti do 31. augusta 2018. godine na e-mail adrese: ismeta.demir@centar.ba i armin.mirojevic@centar.ba., a obrazac projektnog prijedloga dostupan je na sljedećem linku: http://www.centar.ba/stranica/konkursi-i-oglasi

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti