Završni radovi na izgradnji novog ciciban igrališta na Marijin Dvoru

Na osnovu naloga Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, koja u ime Općine Centar realizuje projekt izgradnje ciciban igrališta u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Park“ kao izvođačem radova, privode se kraju radovi na izgradnji novog dječijeg ciciban igrališta na Marijin Dvoru na površini iza Sarajevo City Centra.

Kako je predviđeno projektom, na novo igralište, ukupne površine oko 210 kvadratnih metara, za bezbrižnu igru i korisno provođenje slobodnog vremena najmlađih, biće postavljena zaštitna antistres gumena podloga na koju će biti instaliran mobilijar za dječiju igru: klackalica, vrteška, ljuljačka, penjalica, tobogan, njihalica... Mobilijar ispunjava stroge evropske propise o zaštiti najmlađih. Za povećanu sigurnost djece, oko igrališta je  postavljena nova zaštitna ograda visine jedna i po metar, dok će prostor oko ograde i igrališta biti hortikulturno uređen. Također je planirano postavljanje parkovskih klupa i korpi za otpatke. Završetak radova na izgradnji ovog igrališta očekuje se naredne sedmice.

 

Od početka maja prošle godine, kada je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao ugovor o izgradnji novih ciciban igrališta na području Centra, od kada je zvanično započeo ovaj projekat, KJKP Park je također izgradio i obnovio još 14 igrališta na području Centra: ugao ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede, u Kranjčevićevoj ulici 23 kod vrtića 'Leptirić', u Ulici Koste Hermana 5 kod obdaništa „Lane“, ugao ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska, u Ulici Husrefa Redžića preko puta broja 3, u Ulici branilaca Šipa, na uglu ulica Čobanija i Hamdije Kreševljakovića, u Ulici Patriotske lige 40, na Soukbunaru na lokalitetu starog rezervoara, na Nahorevu kod zgrade bivše Poljoprivredne zadruge Centar, u Ulici La Benevolencija kod objekta gdje je smještena Javna ustanova „Djeca Sarajeva“, u parku Hastahana odnosno budućem „Parku prof. dr. Nijaza Durakovića“, te u dvorištima osnovnih škola „Vladislav Skarić“ i „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“.

 

Podsjećamo i da je u toku izgradnja novih „ciciban“ igrališta u Ulici Armije RBiH na Kromolju preko puta brojeva 16 i 16a, zatim na lokalitetu pored stare seizmološke stanice na Grdonju, te u Ulici Jukićeva.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti