Općina Centar nastavlja podršku radu Udruženja penzionera

U Općini Centar je upriličeno potpisivanje protokola kojim Općina Centar iz svog budžeta izdvaja iznos od 4.000 KM Udruženju penzionera Općine Centar za podršku u radu.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, koji je ovom prilikom kazao da Općina Centar već tradicionalno finansijski pomaže Udruženje penzionera te da će takvu praksu nastaviti i u budućnosti. U ime Udruženja penzionera Općine Centar protokol je potpisao predsjednik izvršnog odbora Udruženja Mujo Slato.

 

Ajnadžić i Slato su ovom prilikom razgovarali o nizu projekata koje zajednički realiziraju Općina i Udruženje penzionera.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Ajnadžiću, Slato je istakao značaj dugogodišnje uspješne saradnje sa Općinom Centar.

 

-Prije svega koristim priliku da se u ime članova Udruženja penzionera zahvalim na odličnoj organizaciji izleta u Ajdinoviće. U razgovoru sa penzionerima koji su proveli jedan prelijep dan i na njihovo insistiranje želim da vam zahvalim i prenesem iskrene pozdrave u nadi da će Općina Centar i dalje brinuti o ovoj populaciji. Općina Centar prati rad Udruženja i pomaže na mnogo načina, a ova današnja donacija je samo jedan u nizu primjera te pomoći. Sredstva koja smo danas dobili će itekako poboljšati rad Udruženja jer se finansiramo isključivo od članarine. Penzioneri su ranjiva kategorija i njima je ova podrška izuzetno značajna, kazao je Slato.

 

Potpisivanju protokola su prisustvovali i savjetnik načelnika Osmo Babić i pomoćnica načelnika Općine Centar za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti