Za manifestaciju „Igman 2018“ Općina Centar izdvojila 5.000 KM

U Općini Centar je upriličeno potpisivanje protokola kojim Općina Centar iz svog budžeta izdvaja iznos od 5.000 KM za sufinansiranje organizacije tradicionalne manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2018“.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, koji je ovom prilikom kazao da Općina Centar već tradicionalno finansijski pomaže održavanje ove manifestacije. U ime direktora Fonda Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida (Fond memorijala) Suada Zijadića protokol je potpisao njegov zamjenik Midhat Karić.

 

Osnovni cilj održavanja pomenute manifestacije je prisjećanje na ratna dešavanja koja su se odigrala na toj lokaciji i na značaj igmanskog bojišta za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

 

Načelnik Ajnadžić i zamjenik direktora Karić su ovom prilikom razgovarali o nizu projekata koje Fond memorijala provodi i planira realizirati.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Ajnadžiću, Karić je istakao značaj dugogodišnje uspješne saradnje sa Općinom Centar i upoznao načelnika o aktuelnim projektima Fonda memorijala.

 

-Samo potpisivanje protokola predstavlja nastavak višegodišnje veoma uspješne saradnje Fonda memorijala sa Općinom Centar koja ima sluha za naše projekte. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Ajnadžiću na podršci organizaciji ove značajne manifestacije, kazao je Karić.

 

Potpisivanju protokola su prisustvovali i savjetnik načelnika Osmo Babić i pomoćnica načelnika Općine Centar za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti