Načelnik Ajnadžić obišao gradilišta na području Centra

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima obišao aktivna gradilišta na području ove lokalne zajednice.
Načelnik Ajnadžić obišao gradilišta na području Centra

Prvo gradilište koje je obišao je ono gdje se radi na realizaciji druge faze izgradnje biciklističke staze između Alipašine ulice i gradskog parka na Jezeru dužine oko 800 metara. Ranije su na zadovoljstvo naših sugrađana završeni radovi na izgradnji prve faze biciklističke staze od Ulice Sutjeska do ulaza u kompleks Zetra, ukupne dužine 841 metar. Sa realizacijom ovog projekta biciklisti i pješaci će imati nesmetanu putnu komunikaciju do parka na Jezeru gdje će moći uživati u najvećoj gradskoj zelenoj oazi, o kojoj također brigu vodi Općina Centar.

 

Prilikom obilaska biciklističke staze načelniku su prišli Julija i Sead Zeljković, bračni par, kako bi izrazili zahvalnost na mnogobrojnim projektima koje realizira Općina Centar.

 

-Svaki dan slobodno vrijeme provodimo u parku Jezero i šetamo na ovoj dionici tako da smo izuzetno obradovani realizacijom ovog projekta. Koristimo priliku da se zahvalimo načelniku Ajnadžiću što je za vrijeme dosadašnjeg načelničkog mandata uradio mnogo za svoje građane, kazali su Zeljkovići.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da svoj uspjeh mjeri zadovoljstvom građana kojima nastoji biti na usluzi u najvećoj mogućoj mjeri.

 

-Moj motiv za rad je zadovoljstvo stanovnika ove lokalne zajednice i maksimalno se trudim da udovoljim njihovim potrebama, dodao je Ajnadžić.

 

Načelnik je obišao i gradilište kod Klinike za ginekologiju i porodiljstvo na Jezeru gdje su u toku radovi na sanaciji klizišta i izgradnji saobraćajnice iza pomenute klinike. Projektom je planirano uraditi kompletnu kolovoznu konstrukciju, zatim vodovodnu i kanalizacionu mrežu za adekvatnu odvodnju površinskih i podzemnih voda, koje su u većini slučajeva uzrok klizanja tla. Također, planirana je izgradnja potpornih zidova za stabilizaciju i otklanjanje opasnosti od klizanja tla.

 

Aktivno je i nekoliko gradilišta na Šipu gdje je u toku izgradnja objekta osnovne škole, stambenog objekta u kojem će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar, te zgrade kolektivnog stanovanja za 24 interno raseljene i socijalno ugrožene porodice s područja općine Centar. S obzirom da je riječ o višemilionskim investicijama, ovi projekti se realiziraju u fazama. Izgradnju osnovne škole i zgrade kolektivnog stanovanja za interno raseljene osobe zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Kanton Sarajevo.

 

S ciljem obogaćenja turističke ponude grada, Općina Centar je pristupila i privremenom uređenju lokaliteta Kalin hadži Alijine džamije do konačnog rješenja. U proteklom periodu na ovom lokalitetu izvršena su arheološka istraživanja, a trenutno se radi na izradi projekta, odnosno plana konzervacije arheoloških ostataka i samog lokaliteta.

 

U nastojanjima da našim najmlađim sugrađanima obezbijedi odgovarajući, pristupačan ali i siguran prostor za igru i zabavu, Općina Centar započela je izgradnju još dva „ciciban“ igrališta za mališane te izgradnju sportske plohe. Načelnik Ajnadžić obišao je i lokacije gdje su u toku radovi na izgradnju pomenutih igrališta i to na Marijin Dvoru na površini iza Sarajevo City Centra, te u Ulici Armije RBiH na Kromolju preko puta brojeva 16 i 16a.

 

Na području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“ načelnik je obišao radove na rekonstrukciji mosta u Ulici Nahorevska u neposrednoj blizini Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“. Realizacijom ovog projekta riješit će se problemi koje sada imaju pješaci i vozači motornih vozila prilikom saobraćanja ovom dionicom Nahorevske ulice. Ovim projektom planirano je obnoviti i dio komunalne infrastrukture, posebno odvoda otpadnih voda i gasovoda. Također na području ove mjesne zajednice u toku su radovi na proširenju saobraćajnice u Ulici Aleksandra Puškina dužine oko 120 metara. Osim proširenja saobraćajnice biće izgrađen i armirano-betonski potporni zid kao i rukohvatna zaštitna ograda od 33 metra.


 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti