Protest protiv neistine

Iako Općina Centar uglavnom ne reagira u javnosti na često iznesene neistine o njenom radu te projektima koje realizira, ovog puta upućujemo protest protiv neistine koju je izrekao gospodin Fuad Babić, koordinator za klizišta Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, objavljenu u listu Oslobođenje dana 17. jula 2018. godine, a u vezi sa stanjem klizišta u naselju Ciglane u ulicama Hakije Kulenovića i Husrefa Redžića.
Protest protiv neistine

Gospodin Babić je iznio neistinu kazavši: „Općina Centar nam nije izdala dozvolu za pripremne radove, jer nemamo projekat, a projekat ne možemo imati dok ne očistimo i vidimo stanje. Čistiti, također, ne možemo dok ne dobijemo dozvolu. Uglavnom administracija je zakočila ovaj projekat i sve je za sada stopirano“. Na ovaj način je gospodin Babić iznio neistinu da je Općina Centar krivac što radovi na sanaciji klizišta nisu započeli.

 

Općina Centar podsjeća gospodina Babića da je po zahtjevu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i uz uistinu korektan i brzi odgovor direktora Zavoda za izgradnju KS Mirze Hulusića održan sastanak u ponedjeljak 21. maja 2018. godine u prostorijama Zavoda za izgradnju KS na kojem je razmatran najdramatičniji problem na području općine Centar.

 

Tom prilikom, na zahtjev predstavnika Općine Centar je upravo gospodin Babić, kao ekspert za klizišta, obećao predstavnicima Općine da će u roku od 15 dana uz zahtjev za početak radova na sanaciji klizišta dostaviti i projekat za pripremne radove na sanaciji klizišta, što je bio glavni zaključak održanog sastanka.

 

Općina ističe da do danas, gotovo dva mjeseca nakon dogovora, gospodin Babić nije dostavio projekat.

 

Imajući u vidu ovaj najveći problem u Općini Centar, načelnik Ajnadžić je dana 17. jula 2018. godine urgentno zatražio sastanak u Zavodu za izgradnju KS. Direktor Zavoda za izgradnju Hulusić imajući u vidu značaj ovog problema prihvatio je organizirati sastanak sutra, 18. juli 2018. godine sa početkom u 12 sati.

 

Općina Centar ovom prilikom želi istaknuti pozitivan angažman direktora Zavoda za izgradnju KS Mirze Husulića i direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Samira Džihića, koji su s obzirom na nadležnosti institucija kojima rukovode pokazali odgovornost i razumijevanje da iznađu rješenja kako bi se sačuvali životi ugroženog stanovništva i imovina na urbanom području Ciglana.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti