Preko 600 penzionera uživalo u jednodnevnom izletu u Ajdinovićima

Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i Općinskog vijeća Centar preko 600 penzionera sa područja ove lokalne zajednice uživalo je jučer na jednodnevnom izletu u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području opštine Olovo.

 Kompleks je sagrađen 2014. godine, a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini. Za sve penzionere sa područja općine Centar koji su se prijavili za izlet bio je osiguran prijevoz autobusima do Ajdinovića i nazad, kao i hrana i sokovi.

Načelnik Ajnadžić je u jutarnjim satima ispratio penzionere i poželio im sretan put.

Kako je bilo i planirano, penzioneri su uživali u prigodnom zabavnom programu, odnosno druženju uz ručak, osvježenje, muziku, šetnju i svemu ostalom što nudi ovaj ambijent, a u toku dana pridružili su im se načelnik Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić, te vijećnik Ahmed Gerin.

Ajnadžić je kazao da je ovo samo jedan u nizu projekata koje Općina Centar realizuje kako bi olakšala svakodnevni život penzionerima, a da je izlet organiziran s ciljem da bar na jedan dan zaborave na brige, malo se opuste, druže i uživaju u čarima prirode i čistom zraku.

-Mi smo u Općini Centar ponosni na ovaj projekat koji se realizira drugu godinu zaredom, a po zadovoljstvu naših penzionera prosuđujemo da je projekat u potpunosti opravdan. Danas smo sa njima, družimo se, razgovaramo. Želimo istaknuti važnost ove populacije i njihov doprinos društvenoj zajednici, osigurati adekvatnu brigu i potaknuti uključivanje starijih osoba u društveni život, te podići svijest o problemima i izazovima starenja u današnjem svijetu. Također, za naše sugrađane treće životne dobi otvaramo centre za zdravo starenje. Na Marijin Dvoru i u zgradi Svjetlosti centri  već rade u punom kapacitetu, a uskoro ćemo krenuti sa izgradnjom još jednog Centra na Koševu, istakao je Ajnadžić, te dodao da Općina planira izgradnju Doma za penzionere, odnosno objekta za trajni boravak lica starije životne dobi.

Predsjedavajuća Karačić je istakla opredjeljenje Općinskog vijeća da snažno podupire projekte koji imaju za cilj poboljšanje uslova života građana treće životne dobi.

-Vrlo smo sretni što smo mogli omogućiti našim penzionerima divno druženje, a u realizaciji ovakvih projekata ćemo biti istrajni i u budućnosti. Ovo je najmanje što Općina može učiniti najzaslužnijim stanovnicima i za našu i slobodu i izgradnju naše domovine, dodala je Karačić.

Oduševljeni penzioneri razgovarali su sa načelnikom i vijećnicima naglasivši da se nadaju da će ova praksa biti nastavljena i ubuduće. Mnogi od njih su istakli da zbog izuzetno niskih primanja nisu u stanju sebi priuštiti čak ni jednodnevni izlet izvan grada. Izrazili su veliku zahvalnost načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću što su im omogućili da provedu dan u predivnom ambijentu.
05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti