77 porodilja iz Centra dobilo jednokratne novčane pomoći

U nastavku projekta podjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, u prostorijama Centra za zdravo starenje u srijedu, 11. jula 2018. godine, upriličena je dodjela pomoći za 77 porodilja - stanovnica središnje sarajevske općine.

Ovom prilikom je 67 porodilja dobilo po 300 KM po osnovu rođenja prvog i drugog djeteta, njih šest po 500 KM po osnovu rođenja trećeg djeteta, tri porodilje po 1.000 KM po osnovu rođenja četvrtog i svakog narednog djeteta, dok je jedna naša sugrađanka koja je rodila blizance dobila 450 konvertibilnih maraka. Jednokratne novčane pomoći porodiljama je uručila pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

 

U ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića prisutne je pozdravio njegov savjetnik Osmo Babić kazavši da je pomaganje porodiljama dugogodišnja praksa Općine Centar, a djeci i njihovim roditeljima poželio je dobro zdravlje i sreću.

 

Fazlić je naglasila da Općina Centar na ovaj način nastoji poboljšati natalitet i olakšati porodicama da nabave neophodnu opremu za svoju novorođenčad.

 

-Riječ je o projektu Općine Centar koji se provodi od 2013. godine sa ciljem poboljšanja nataliteta na području ove lokalne zajednice i šire i ujedno predstavlja finansijsku potporu porodicama za opremanje novorođenčadi. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za jednokratne novčane pomoći porodiljama obezbijeđeno je 150.000 KM, a do danas je ovu vrstu pomoći dobilo 147 porodilja. Danas smo se okupili da uručimo novčane pomoći za 77 porodilja - stanovnica središnje sarajevske općine, pojasnila je Fazlić.

 

Jedna od dobitnica pomoći je Amina Mašić, stanovnica općine Centar koja je dobila blizance.

 

-Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na ovoj izuzetno značajnoj pomoći. Meni ova pomoć mnogo znači jer bebama treba obezbijediti mnogo toga. Nadam se da će ovako dobra praksa biti nastavljena i u budućnosti, kazala je Mašić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti