Završni radovi na uređenju dijela Ulice Abdurahmana Muharemije

Tokom dana radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa asfaltiranjem dijela saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije i ukoliko dozvole vremenske prilike ovaj posao treba biti završen tokom dana. Sa ovim asfaltiranjem okončani su radovi na uređenju i proširenju dijela saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije na Betaniji.

–Od predviđenih radova imamo još da postavimo novu zaštitnu ogradu duž zida i kapiju na ulazu u groblje, čime smo okončali ovaj projekat u planiranom roku. Tokom radova uklonili smo postojeće oštećene zidove koji su razdvajali ovu saobraćajnicu i Gradsko groblje Bare, umjesto kojih smo izgradili nove armirano-betonske zidove ukupne dužine 195 metara. Na mjestima gdje su postajale tehničke mogućnosti proširili smo postojeću saobraćajnicu. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda ugradili smo dodatne poprečne slivne rešetke, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“ i dodao da je zbog opasnosti od urušavanja postojećih mezara na groblju Bare uklanjanje starih i izgradnja novih armirano-betonskih zidova rađena dio po dio.

 

Za ovaj projekt Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 75.560 KM. Glavni projekt je uradila firma „Design&QC“, dok je za nadzor zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Za realizaciju ovog projekta nadležna Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je morala pribaviti potrebnu saglasnost od Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Pokop“ koje upravlja gradskim grobljem Bare.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti