Učenici škole za metalska zanimanja izradili i darovali ekološke kante lokalnoj zajednici

Učenici sarajevske Srednje škole metalskih zanimanja Denis Bursać, Emir Siković, Kerim Peljto i Mirnes Ćutuk te direktor škole Elmedin Lukač i nastavnik i voditelj ekološke sekcije Bakir Nizić posjetili su u petak, 6. jula 2018. godine Općinu Centar i uručili za ovu lokanu zajednicu šest ekoloških metalnih kanti za otpatke koje su sami napravili.

Prema riječima direktora Lukača, učenici su na ovaj način željeli pokazati visoku ekološku svijet i ujedno zahvaliti Općini Centar za svu dosadašnju podršku ovoj srednjoškolskoj ustanovi , a posebno za značajnu donaciju za rekonstrukciju sportske sale koju koriste dvije škole JU Srednja mašinsko tehnička škola i JU Srednja škola metalskih zanimanja na Marijin Dvoru, kao i za učešće u projektu ''Ekskurzija 2018'' putem kojeg je Općina Centar učenicima omogućila da kroz društveno koristan rad obezbijede novac za odlazak na ekskurziju njihovih školskih drugara slabijeg materijalnog statusa.

 

Učenik Denis Bursać, koji je završio drugi razred je ovom prilikom naglasio da je zajedno sa svojim drugarima iz ekološke sekcije želio i na ovaj način probuditi svijest kako se ne bi ponavljale greške kad je u pitanju odlaganje smeća i doprinijelo čuvanju i zaštiti okoliša na našoj planeti.

 

Bakir Nizić, nastavnik praktične nastave koji 17 godina uspješno vodi ekološku sekciju uputio je riječi zahvalnosti Općini što je prepoznala vrijednosti njihovog rada. -Članovi ekološke sekcije u Srednjoj školi metalskih zanimanja godinama vrijedno rade na zaštiti okoliša u i oko škole, selektivnom odlaganju i reciklaži otpada i racionalnijem korištenju energije te na projektima u široj društvenoj zajednici kao što je pošumljavanje i postižu zapažene rezultati na ekološkim takmičenjima.

 

Općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je pohvalio vrijedne učenike i njihov kreativni rad i dodao da će se nastaviti sa ovim projektom koji je višestruko koristan kako za učenike tako i za cijelu lokalnu zajednicu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti