Za mlade organiziran besplatan jednodnevni izlet u Ajdinoviće

Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, Vijeće mladih Općine Centar organizira besplatni izlet za sve zainteresirane mlade kako bi se družili i uživali u prigodnom zabavnom programu, sportskim takmičenjima, uz muziku, šetnju i prirodni ambijent.
Za mlade organiziran besplatan jednodnevni izlet u Ajdinoviće

Oko 260 mladih sa područja ove lokalne zajednice će u subotu, 14. jula 2018. godine potpuno besplatno boraviti u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području opštine Olovo. Za sve mlade sa područja općine Centar koji su se prijavili za izlet osiguran je prevoz autobusima do Ajdinovića i nazad, kao i hrana i sokovi. Polazak je sa Željezničke stanice Sarajevo u jutarnjim satima.

 

Kompleks je sagrađen 2014. godine, a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini.

 

Prijave za izlet vršene su do 2. jula putem online obrasca na linku https://docs.google.com/forms/d/1n_RmhVum9Of_9TPK_DLPjeVOay4pj-4-ob0xPDeVjQc/prefill, a pravo na prijavu imale su sve osobe od 15 do 30 godina starosti sa područja općine Centar.

 

Ovo je samo jedan od projekata koji poduzima Općina Centar zajedno sa Vijećem mladih u cilju većeg uključivanja mladih u programe koje nudi ova lokalna zajednica i podizanja nivoa omladinskog aktivizma. Vijeću mladih je iz ovogodišnjeg općinskog budžeta dodijeljeno 10 hiljada konvertibilnih maraka za njihove programske aktivnosti na implementaciji Strategije za mlade Općine Centar.

 

Cilj formiranja Vijeća mladih je uključivanje mladih u društveni život, poboljšavanje koordinacije omladinskih udruženja, predstavljanje zajedničkih interesa, kao i implementacija Strategije prema mladima Općine Centar, te niz drugih načina društvenog djelovanja kada je u pitanju aktivizam mladih.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti