Još 15 domaćinstava dobilo plastenike od Općine Centar

U četvrtak, 5. jula 2018. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je u Općini sa 15 stanovnika sa njenog ruralnog područja ugovore o dodjeli plastenika površine 50 m2 sa pratećom opremom.

Općina Centar godinama provodi projekt ''Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika''. U ovoj godini je već 14 domaćinstava sa Kromolja, Slatine, Grdonja, Panjine kule i Nahoreva dobilo od Općine plestenike, a pošto su rebalansom općinskog budžeta za 2018. godinu obezbijeđena dodatna sredstva za još 15 plastenika, ponovo je raspisan javni poziv zainteresiranim stanovnicima Centra koji posjeduju, odnosno koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju.

 

Nakon provedene procedure odluku o dodjeli plastenika donio je općinski načelnik na prijedlog stručne komisije koja je izvršila uviđaj i izvršila bodovanje.

 

Tako su danas plestenike dobili stanovnici mjesnih područja Kromolj, Nehorevo, Breka i Hrastovi: Vasilj Rašević, Fahro Memišević, Nurko Bukarić, Senad Smajić, Kasim Samouk, Amer Ahmetspahić, Ibro Pandžić, Mihajlo Vračić, Fehrija Branković, Šemso Biogradlić, Ramiz Hodžić, Edina Hajdar, Sedika Džemidžić, Hasija Patković i Rajko Petrović. Prilikom potpisivanja ugovora oni su se zahvalili Općini Centar na čelu sa načelnikom Ajnadžićem na ovoj za njih veoma vrijednoj donaciji.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta ovako dobrim povodom i domaćinstvima zaželio uspješno bavljenje plasteničkom poljoprivredom proizvodnjom.

 

-I na ovaj način želimo doprinijeti razvoju poljoprivredno-agronomske kulture kod mladih. Radimo sinergijski i zajedno smo u tom procesu i bićemo sretni da plasteničkom proizvodnjom organski zdrave hrane zadovoljite potrebe vaših domaćinstava, a da višak prodajete na tržištu i tako podignete vaš životni standard, kazao je Ajnadžić.

 

Načelnik je također govorio o budućim općinskim projektima na padinskim dijelovima Općine, kao što su regulacija i uređenje korita i obala Koševskog potoka i postavljanja nekoliko mlinova od kojih bi dobrobit imalo lokalno stanovništvo i koji bi ujedno služili za edukaciju mladih, zatim o nastavku projekta vodosnabdijevanja i regulisanja kanalizacije na Nahorevu i Nahorevskim brdima kao i projektima koji bi obogatili turističku ponudu.

 

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su prof. dr. Velija Katica, vijećnik i predsjednik Komisije za dodjelu plastenika, te Fahrudin Kurtović i Imra Mulahuseinović-Ramljak iz Službe za finansije i lokalno ekonomski razvoj Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti