Rekonstruisano stepenište u Ključkoj ulici

Tokom proteklog perioda završeni su radovi na rekonstrukciji stepeništa u Ključkoj ulici između brojeva 2 i 4 (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo I“). Izvođač je građevinska firma „Sela“, a finansijer je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 50.110 KM.

Prema projektu rekonstrukcije ovog stepeništa, uklonjena je stara oštećena betonska konstrukcija i izgrađena nova armirano-betonska. Kako bi stanarima na dva ulaza u stambene zgrade omogućili nesmetan prilaz, uklanjanje starog i izgradnja novog stepeništa je urađeno u dvije faze.

 

Nakon izgradnje kompletne armirano-betonske konstrukcije stepeništa postavljene su nove kulir ploče, koje imaju dobru otpornost na sve vremenske uvjete, kao i rukohvatna zaštitna ograda. Kako je predviđeno projektom tokom rekonstrukcije ovog stepeništa, ukupne dužine oko 80 metara, koje povezuje Alipašinu ulicu sa Tepebašinom, radnici pomenute firme su također izgradili i betonski rigol za odvod površinskih voda. Sa rekonstrukcijom novog stepeništa u Ključkoj ulici sugrađani ovog dijela općine Centar su dobili moderno uređenu pješačku komunikaciju.

 

Realizacija ovog projekta je okončana na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza i stepeništa na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Centra dr. Nedžad Ajnadžić i direktor  firme „Sela“ Sead Tutić. Na osnovu ovog ugovora su također okončani radovi na sanaciji  stepeništa i pješačkih staza u ulicama Zatikuša 3, Zaima Šarca do broja 45, Marcela Šnajdera 10 i Himze Polovine kod broja 47. Za sve navedene radove Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 106.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti