Za sanaciju saobraćajnice u Ključu Općina Centar donirala 10.000 KM

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda. Posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Ključ u iznosu od 10.000 maraka za realizaciju projekata iz oblasti zaštite i spašavanja.

Tim povodom načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović posjetio je Općinu Centar gdje je sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava.

 

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Zukanović je uputio riječi zahvalnosti Općini Centar i kazao kako je ova donacija za njega veliko iznenađenje.

 

-Naša lokalna zajednica nije finansijski moćna kao Općina Centar i stoga pozdravljam vaše aktivnosti što pomažete lokalnim zajednicama sa skromnijim budžetima. Mi imamo niz projekata u kojima trebamo pomoć i ova donacija nam je izuzetno značajna. Zahvaljujući ovim sredstvima saniraćemo jednu lokalnu saobraćajnicu, istakao je Zukanović.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar ima obavezu pomoći slabije razvijenim lokalnim zajednicama.

 

-Mi želimo da se naša domovina razvija. Kada pomažemo drugim lokalnim zajednicama na to gledamo kao na razvoj naše zemlje i mi ne možemo biti zadovoljni ako je jedan prostor razvijen, a ostali imaju velike probleme. Općina Centar je spremna sarađivati sa Općinom Ključ na različitim poljima i uspostaviti pobratimske veze, kazao je Ajnadžić.

 

Da podsjetimo, Općina Centar je od 2008. godine iz namjenskih sredstava civilne zaštite donirala drugim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine preko dva miliona KM za pomoć u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća. Posebnu solidarnost Općina Centar je iskazala nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, kada je donirala pola miliona maraka kao pomoć za sanaciju šteta u bosanskohercegovačkim općinama koje su bile zahvaćene poplavama.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti