Općina Centar nagrađuje talentovanu djecu koja postižu vrhunske rezultate

Nastavljajući praksu pružanja podrške i nagrađivanja talentovane djece koja postižu izvrsne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić donio je odluku o dodjeli finansijske nagrade za dvije uspješne djevojčice – Mauru Lukač, balerinu i Henu Helppikangas, članicu Plesnog kluba ''Aster''.

Tim povodom su im u Općini Centar, u ime načelnika Ajnadžića, njegov savjetnik Bećir Sirovina i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasmina Fazlić uručili zaključke o isplati nagrade. Uz čestitke za postignute rezultate i želje za dalje uspjehe, predstavnici Općine Centar su naglasili da ova društveno odgovorna lokalna zajednica nastoji stimulisati i pomoći mlade talente koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu, te da im uvijek stoji na raspolaganju.

 

Maura Lukač je talentovana jedanaestogodišnja balerina koja je do sada ostvarila zavidne rezultate osvojivši prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju u klasičnom baletu u Sarajevu ''Balance 2018'' i tako se plasirala u finale svjetskog plesnog kupa u Barceloni gdje je osvojila sedmo mjesto na svjetskoj listi među 60 zemalja. Maura je učenica Odsjeka za klasični balet Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.

 

Finansijska nagrada Općine odobrena je na molbu Plesnog kluba ''Aster'' za podršku za osvojene rezultate njihove izuzetno uspješne članice trinaestogodišnje Hene Helppikangas koja je dobitnica brojnih medalja, kako na državnom tako i na regionalnom nivou. Hena je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj u latinoameričkim plesovima osvojila zlatnu medalju i tako stekla uslove za učešće na svjetskom takmičenju koje će biti održano u oktobru.

 

Vedran Marčeta, trener Plesnog kluba ''Aster'' i Gabriela Ključe, majka Maure Lukač ovom prilikom su se zahvalili Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na finansijskoj podršci koja im puno znači i naglasili da je ova lokalna zajednica jedna od rijetkih koja prepoznaje i nagrađuje mlade talente iz oblasti umjetnosti, nauke, sporta... te ih tako stimuliše za postizanje daljih uspjeha.


05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti