Općina Centar i Udruženje ''Jesi li za basket'' obnovili igralište u Srebrenici

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom i predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić, te vijećnicima Igorom Stojanovićem i Senadom Bosno u petak 29. juna 2018. godine u srebreničkom naselju Osat predao na korištenje obnovljeno košarkaško i fudbalsko igralište smješteno ispred područne škole u ovom naselju.

Igralište su obnovili zajedničkim snagama Općina Centar, Udruženje ''Jesi li za basket'', kao i drugi sponzori i donatori. Također je za učenike Javne ustanove „Prva osnovna škola“ Srebrenica u Osatu upriličen veseli čas gdje su gosti i donatori iz Sarajeva za 18 mališana od prvog do petog razreda ove škole podijelili đačke knjižice i poklone.

 

-Drago nam je da smo danas u ovoj školi kojoj svakako treba pomoći. Moram istaći da su Općinsko vijeće i izvršna vlast Općine Centar podržali projekte koje realizujemo sa Udruženjem „Jesi li za basket“, koji su jedna od svijetlih tačaka u afirmaciji sporta i zdravog života. Želimo sa ovim nastaviti i princip solidarnost treba nadrasti sve politike i da zapravo budemo od koristi našim mladim generacijama, objasnio je Ajnadžić.

 

Osim obnovljenog košarkaškog i fudbalskog igrališta također su obezbijeđeni i drugi pokloni koji će ovoj djeci uljepšati njihove školske dane.  

 

- Također smo za ovu djecu uspjeli obezbijediti u saradnji sa Općinom Centar pet računara i tri printera i imamo namjeru obezbijediti dodatna tri računara i skener. Gradska uprava je donirala šest novih tabli i 18 školskih ruksaka, dok je firma R&S donirala školski pribor, a firma Capitalia je donirala opremu za fizičko vaspitanje i ormare za smještaj školskih stvari i pribora, kao i nove table za koš i košarkaške i fudbalske lopte. Ovih dana namjeravamo dopremiti dvije školske katedre i klupe sa stolicama za sve učenike ove škole. Za naredne dvije godine obezbijedili smo djeci ove škole besplatne svakodnevne đačke užine. Ovo je jedan od načina da pokažemo da nisu zaboravljeni i da se aktiviraju lokalne i ostale zajednice za povratničku djecu, kazao je Amer Čolan, predsjednik Skupštine Udruženja „Jesi li za basket“.

 

U ovoj akciji pomoći djeci Srebrenice uključili su se i Udruženje „Pomozi.ba“ i još  nekoliko donatora, koji su obezbijedili garderobu, slatke pakete i komplete košarkaških dresova koji su također podijeljeni djeci.

 

Osim u Srebrenici tokom ove godine Općina Centar i Udruženje „Jesi li za basket“ planiraju obnoviti košarkaška igrališta u Goraždu i Fojnici, za šta je Općina Centar izdvojila 25.000 KM.

 

Maloj svečanosti u objektu škole u Osatu je također prisustvovao i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti