Okončani radovi na uređenju dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju

Na uređenju saobraćajnice i pješačke staze na dijelu Ulice Armije Republike Bosne i Herceovine na Kromolju radnicima građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka je preostalo još iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije čime je ovaj projekat zvanično završen.

Projekat prve faze uređenja dijela Ulice Armije RBiH, od raskrsnice sa novom saobraćajnicom kod Gradskog porodilišta „Zehra Muidović“ na Jezeru prema Kromolju u dužini od 350 metara, finansira Općina Centar u iznosu od 168.000 KM.

 

Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim saradnicima obišao ovu lokaciju gdje se izvode završni radovi na uređenju saobraćajnice.

 

–Zadovoljan sam urađenim poslom firme „Grakop“ čiji su radnici i pored loših vremenskih uvjeta uspjeli ispoštovati planirani rok od 45 dana za uređenje ovog dijela saobraćajnice. Ovaj projekat namjeravamo nastaviti dalje u nekoliko faza. Druga faza ovog projekta obuhvatiće dionicu Ulice Armije RBiH od Arboretuma na Kromolju do raskrsnice koja vodi ka naselju Gornji Kromolj i Nahorevo, dok treća faza nastavlja od ove raskrsnice sve do raskrsnice sa naseljem Poljine, odnosno do kraja Ulice Armije RBiH. Kao zadnju fazu realizacije ovog projekta smo ostavili dio Ulice Armije RBiH zbog planiranih radova na izgradnji nove džamije na lokalitetu preko puta objekta u Ulici Kromolj 104. Stoga ovu završnu fazu ćemo započeti nakon što teške građevinske mašine završe sa radom, objasnio je načelnik Ajnadžić građanima prilikom obilaska lokacije gdje su izvedeni radovi.

 

U ime izvođača radova firme „Grakop“ obilasku su prisustvovali direktor firme Senad Sejdić i Mujo Topalović šef gradilišta. 

 

U skladu sa dinamikom radnici firme  „Grakop“ su uklonili stari oštećeni asfalt i podlogu. Postavljeni su novi betonski ivičnjaci i urađena je nivelacija postojećih šahtova, slivnika i šibera za vodu. Za adekvatan odvod površinskih voda, koje su jedan od najčešćih uzroka oštećenja saobraćajnice, ugrađeni su novi slivnici. Nova saobraćajnica je široka šest metara, a novoizgrađena pješačka staza jedan metar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti