Za nove parkete u OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Općina izdvojila 10.000 maraka

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 27. juna 2018. godine zajedno sa pomoćnicom načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasminom Fazlić posjetio Osnovnu školu „Musa Ćazim Ćatić“ gdje ih je ugostila direktorica Fatima Prohić. Povod posjete bio je uručenje zaključka kojim se iz općinskog budžeta odobrava 10.000 KM za zamjenu parketa u učionicama ove škole.

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, te osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području.

 

Direktorica Prohić se zahvalila Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na podršci tokom svih proteklih godina.

 

-Općina Centar zaista pruža školama podršku za različite namjene, te na taj način pomaže u rješavanju nagomilanih problema. Kada je u pitanju naša škola, moram naglasiti da je Općina Centar jedan od najvećih donatora. Veoma smo obradovani i ovom današnjom donacijom zahvaljujući kojoj ćemo zamijeniti dotrajale parkete u učionicama. Početkom mjeseca smo također od Općine Centar dobili 10.000 maraka za sanaciju dvije sanitarne prostorije u sklopu sale za tjelesni i zdravstveni odgoj što pokazuje opredijeljenost lokalne zajednice da kontinuirano radi na poboljšanju uslova rada u našoj školi, kazala je Prohić.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica odlučna i dalje davati pomoć i podršku osnovnom obrazovanju, te istrajati u opravdanom zahtjevu da se općinama vrati nadležnost nad predškolskim i osnovnim obrazovanjem, što je u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi.

 

Podsjećamo, Općina Centar je u prošloj godini sufinansirala projekt utopljavanja školske zgrade. Ova lokalna zajednica je za tu namjenu izdvojila 100.000 KM, a Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo 50.000 KM.

 

Općina Centar je tokom proteklih deset godina izdvojila 361.551 KM za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti