Sanacija oštećenja na saobraćajnicama u Centru

Na osnovu okvirnog sporazuma predstavnici Općine Centar i građevinske firme „Grakop“ su potpisali ugovor za izvođenje radova na redovnom održavanju ulica na području općine Centar.
Sanacija oštećenja na saobraćajnicama u Centru

U ime ove Općine ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime izvođača radova direktor Senad Sejdić. Vrijednost ugovora je 37.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu.

 

Tokom proteklog perioda na osnovu ovog ugovora radnici pomenute firme su okončali sanaciju oštećenja na kolovozima, postavljanju saobraćajne signalizacije, te uređenju nekoliko lokacija u Centru. Tako je završeno postavljanje saobraćajne signalizacije u ulicama: Vranjače, Hamdije Kreševljakovića, Kranjčevićeva, Radićeva, Muamera Omerbegovića i Avde Jabučice.

 

Također je urađena sanacija oštećenja na kolovozima u sljedećim ulicama: Trebevićka, Kranjčevićeva, Porodice Foht, Vrbanja, Franca Lehara, Fra Anđela Zvizdovića, Mis Irbina, Radićeva, Mrakuša, Soukbunar, Mali Soukbunar i Vrazova. Osim navedenog radnici firme „Grakop“ su na osnovu ovog ugovora završili sa uređenjem prostora u kojem su smješteni kontejneri za odlaganje otpada u Kranjčevićevoj ulici, uradili su pripremne i zemljane radove u ulicama Kotromanića i Branilaca Sarajeva, kao i sanaciju prokopa uz Trg Prvog korpusa Armije RBiH, te su uredili prostor nekadašnjeg starog vodovodnog rezervoara na Soukbunaru.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti