Nastavak saradnje Općine Centar i kompanije Networks INT d.o.o.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima u četvrtak, 21. juna 2018. godine posjetio kompaniju Networks INT d.o.o. sa kojom ova lokalna zajednica ostvaruje izuzetno dobru saradnju.

Networks INT d.o.o je preduzetnički i edukativni centar u srcu grada koji pomaže mladim i kreativnim ljudima da izgrade svoje startup ekosisteme u BiH kroz međusobno povezivanje sa drugim talentima, ali i lokalnim i globalnim kompanijama.

 

Networks pruža mladim preduzetnicima i inovatorima veliki coworking prostor, edukativni i biznis centar, sobu za foto i video produkciju, te ostale sadržaje namijenjene inspirisanju i razvoju kreativnosti talenata iz svih profesija.

 

Na sastanku je između ostalog razgovarano o unapređenju saradnje i stvaranju budućih partnerskih odnosa sa ciljem da Općina Centar postane lokalna zajednica izvrsnosti, sredina u kojoj će se stvarati nova vrijednost.

 

Bojana Škrobić-Omerović, suosnivačica „Networks-a“ je ukratko načelniku Ajnadžiću prezentirala rezultate rada kompanije te izrazila nadu da će na obostrano zadovoljstvo dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

 

-Kroz našu kompaniju je do sada prošlo oko 21.000 mladih ljudi, pokrenuti su brojni novi biznisi (start-up), održano je oko 300 događaja i 1455 različitih edukacija. Većina ovih edukacija odnosila se na moderne nauke, korištenje digitalnih IT sadržaja, mentorstvo različitih svjetskih stručnjaka... Posebno smo ponosni na regionalni događaj Sarajevo Unlimited gdje je moguće upoznati se sa svim što se tokom godine uradi. To je regionalna platforma za inovacije i uspješne priče gdje se susreću pokretači novih biznisa, korporacije, institucije, inovatori, moderne tehnologije i prezentira sve što BiH i regija nudi. Želimo biti partner Općini Centar i u punom kapacitetu vam stojimo na raspolaganju, istakla je Škrobić-Omerović.

 

Načelnik Ajnadžić je iskazao spremnost lokalne zajednice da snažno sarađuje sa kompanijom Networks INT d.o.o.

 

-Jako smo zainteresirani da sarađujemo sa vama i apsorbujemo znanja koja nudite. I ranijih godina zajednički smo realizirali projekte koji imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti, pružanje kvalitetnog obrazovanja i vještina koje su tražene na tržištu rada. Raduje me da je vaša kompanija mjesto gdje mladi ljudi mogu razvijati svoje ideje, poduzetnički duh, poslovne vještine, mjesto koje im omogućuje povezivanje sa tržištima lokalnih i globalnih kompanija, sve u cilju smanjenja nezaposlenosti mladih i poboljšanja ekonomske situacije u državi. U narednom periodu trebamo napraviti plan zajedničkog djelovanja, jer naš zajednički interes je stvoriti novu vrijednost u lokalnoj zajednici, kazao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti