Općina Centar sufinansira rekonstrukciju sportske sale za dvije srednje škole na Marijin dvoru

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak 21. juna 2018. godine potpisao zaključak kojim se odobrava isplata sredstava u iznosu od 10.000 KM iz općinskog budžeta za potrebe rekonstrukcije sportske sale koju koriste dvije srednje škole JU Srednja mašinsko tehnička škola i JU Srednja škola metalskih zanimanja na Marijin dvoru (Zmaja od Bosne 8).

Ovom prilikom je potpisani zaključak načelnik Ajnadžić uručio direktoru Srednje mašinske tehničke škole Hajrudinu Granulu.

 

Naime, uprave ove dvije srednje škole su 31. maja 2018. godine prema Općini Centar uputile molbu za sufinansiranje adaptacije i rekonstrukcije sportske sale. Kako je navedeno u dopisu namjera je da se korisnicima sale omoguće uslovi korištenja moderno uređene i opremljene sportske sale sa svim pratećim sadržajima visokog nivoa u kojima će učenici sa uživanjem boraviti.

 

-Zahvaljujem se načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na razumijevanju i odobravanju ovih sredstava. Procijenjena vrijednost ovog projekta je oko 20.000 KM, a izdvojeni iznos ćemo iskoristiti za popravku oštećenih zidova, uređenje svlačionica i zamjenu dijela dotrajale stolarije, kako bismo našoj djeci početkom naredne školske godine obezbijedili dobre uslove za odvijanje nastave tjelesnog odgoja i vannastavne sportske aktivnosti. Također smo dobili obećanje iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da će i oni izdvojiti dio sredstava čime bismo zaokružili finansijsku konstrukciju ovog projekta što je u interesu naše djece i društvene zajednice, objasnio je Granulo.

 

Općina Centar je također tokom proteklih godina za Srednju mašinsku tehničku školu izdvajala finansijska sredstva za razne namjene. Tako je 2014. godine izdvojeno 2.000 KM za postavljanje video nadzora u ovoj školi, a 2015. godine izdvojeno je 3.000 KM za nabavku dva laptopa, dva štampača i opreme za praktičnu nastavu učenika ove škole. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti