Sanacija pješačke staze u Ulici Maršala Tita

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su tokom dana započeli sa radovima na sanaciji pješačke staze u Ulici Maršala Tita u Centru.

Općina Centar je finansijer ovog projekta za šta je u svom budžetu obezbijedila 22.000 KM.

 

– Sa radovima smo krenuli od Ulice Musala i idemo prema Trgu djece Sarajeva, odnosno BBI centru dokle je i planirana sanacija. Nakon mašinskog uklanjanja oštećenog asfalta uradit ćemo popravke na betonskoj podlozi. Na početku staze ćemo postaviti spuštene ivičnjake za nesmetan prolaz osoba u invalidskim kolicima i označit ćemo ovaj prolaz adekvatnim znakom na asfaltu. Ukoliko dozvole vremenske prilike radovi će biti završeni u roku od 15 dana, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Kako je predviđeno predmjerom i predračunom radova za adekvatnu odvodnju površinskih voda biće urađena nivelacija osam šibera za vodu i 11 šahtova, te će također biti postavljeni novi poklopci na šahtove, šibere i jedan hidrant. Na kraju radova planirano je postavljanje gotovo 500 metara kvadratnih novog asfalta duž trotoara.

 

Pomenuti radovi na sanaciji pješačke staze predstavljaju nastavak projekta uklanjanja arhitektonskih barijera u Centru za osobe sa invaliditetom. Kako je najavio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić tokom ove godine Općina Centar će finansirati uklanjanje pomenutih barijera na trotoarima i prelazima duž centralnih saobraćajnica od Marijin dvora do kraja Ulice branilaca Sarajeva, odnosno granice sa Općinom Stari Grad, dok je u planu naredne godine da bude obuhvaćeno što više sporednih ulica u Centru kako bi se omogućila nesmetana komunikacija osobama u kolicima i slijepim i slabovidnim osobama.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti