Započeli radovi na asfaltiranju dijela Ulice Panjina kula

Uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama koje vladaju ovih dana radnici građevinske firme „Bosman“ su tokom jučerašnjeg dana započeli sa radovima na asfaltiranju dijela Ulice Panjina kula (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).

Projekat finansira Općina Centar u iznosu od gotovo 187.000 KM.

 

Prema elaboratu rekonstrukcije dijela Ulice Panjina kula, kojeg je uradila firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo, predviđeno je uklanjanje ivičnjaka i starog oštećenog asfalta, te tamponskog sloja umjesto koje će biti postavljen novi. Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ove saobraćajnice biće postavljeno 680 metara novih betonskih ivičnjaka. Za adekvatno rješenje odvoda površinskih voda, koje su jedan od glavnih uzroka oštećenja konstrukcije saobraćajnice, biće ugrađeni novi ulični slivnik i poprečna linijska rešetka.

 

Nakon nivelacije postojećih šahtova i šibera za vodu biće ugrađeni novi poklopci na šibere i hidrante. Na kraju radova, na ovom dijelu Ulice Panjina kula u dužini od 820 metara, biće postavljeno 3.790 m2 novog asfalta. Širina postojećeg kolovoza iznosi od 3,60 do 5 metara. Rok za izvođenje radova, što najviše zavisi od vremenskih prilika, je 45 dana. Za nadzor ovog projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Na ovom dijelu saobraćajnice Panjina kula koja vodi do Ulice Fadila Jahića Španca, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Pionirska dolina“, u proteklom periodu su okončani radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

 

Za ovaj projekat je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila 400.000 KM, dok je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, na osnovu naplate vodnih naknada, izdvojilo 250.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti